Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΟΥΝΟΙ: ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΜΑΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ…

Οι Ρούνοι, αποτελούν τα αρχέγονα συμβολογράμματα των βορειοευρωπαϊκών λαών. Η χρήση της αρχαίας ρουνικής γραφής, θεωρείται ότι σχετίζεται προς μαγικές ιδιότητες και δυνάμεις, μαγικές υπό την έννοια της γνώσεως του χειρισμού των δυνάμεων της Φύσεως. Η λέξη ρούνος, στην βορειοευρωπαϊκή παράδοση, είναι συνυφασμένη με τον ψίθυρο, και κατ΄ επέκταση με το μυστικό. Και αυτό διότι η μετάδοσή τους ακολουθούσε μία παραδοσιακή μέθοδο μεταλαμπαδεύσεως από τον Δρυίδη-ιερέα προς τον νεόφυτο και μόνον προς αυτόν, είχε δηλαδή έναν τρόπον τινά "μυητικό χαρακτήρα" η "εμβάπτιση" στη γνώση τους. 
Αποτέλεσμα αυτής της μυστικοπαθούς παραδόσεως, ήταν να παραμείνει η γνώση των ρουνικών συμβόλων ως μέσο απομνημονεύσεως και κωδικοποιήσεως των εννοιών, σε έναν κλειστό ιερατικό κύκλο. Φημολογείται ότι οι ρούνοι που χρησιμοποιούσαν στις τελετές γράφονταν σε ξύλο και καίγονταν με το πέρας της τελε­τής. Το σύνολο των ρούνων οι Δρυίδες αντιπροσω­πεύει την ιστορία του κόσμου, έναν πλήρη κύκλο της ανθρώπινης ζωής, ή το ατέρμονο ταξίδι που διανύει η ψυχή για την εξέλιξή της... 
Κάθε Ρούνος συνιστά ένα εικονογραφικό σύμβολο κάποιας κοσμολογικής Αρχής και η διαδικασία γραφής του Ρούνου σήμαινε την επίκληση αυτής της δυναμικής απόκρυφης ιδιότητάς του.
Η Σημασία της λέξεως Ρούνος στα γερμανικά (προέρχεται από το Πρωτογερμανικό Runo) σημαίνει “γράμμα” αλλά και “Μυστήριο”, κρύβοντας μέσα τους άπειρα κρυμμένα μηνύματα για εκείνον που τα αναζητά.
Η ετυμολογία της λέξης «Ρούνος» είναι «να χαράσσεις ή να κόβεις» γιατί οι Ρούνοι κόβονταν σε ξύλο, μέταλλο ή πέτρα. Το σχήμα και η μορφή τους επίσης διέφερε ανάλογα με το υλικό που φιλοξενούσε το μαγικό αυτό αλφάβητο.
Οι Ρούνοι που ήταν χαραγμένοι σε ξύλο είχαν πιο ευθείες γραμμές σε σχέση με τα πιο κυκλικά ρουνικά σχήματα που βρέθηκαν επάνω σε γρανίτη. Στην Βόρεια Ευρώπη οι Ρούνοι ήταν ενεργοί και χρησιμοποιήθηκαν ως Γλώσσα γραφής για χίλια χρόνια περίπου, από το 150 Μ.Χ έως το 1100 Μ.Χ, αποτελώντας ένα αξιόπιστο σύστημα αποθήκευσης πληροφοριών.  
Η Χάραξη των όπλων και των εργαλείων με Ρούνους ήταν επίσης μία μαγική πρακτική της εποχής. Στην Ισλανδική «Ποιητική Έντα» αναφέρεται ένα σπαθί που είχε πάνω του χαραγμένους «Ρούνους Νίκης». Τέτοια παραδείγματα αποδεικνύουν πως οι Ρούνοι περιείχαν μία μαγική υφή και παράδοση: Κάθε ρούνος είχε ένα ισχυρό συμβολικό νόημα και ένα κρυφό σκοπό ύπαρξης.
Οι Ρούνοι δεν θα μπορούσαν παρά να επηρεαστούν από τις ελληνικές γραμμικές γραφές Α και Β. Αναζητώντας τις ρίζες των ρούνων, ρίχνεται φως και στην ελληνική επιρροή στην γη της σημερινή Γερμανίας. Ο περίφημος «Δίσκος Νέμπρα», τα ερείπια μυκηναϊκών ακροπόλεων στην ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας, αλλά όχι μόνο, τα διάφορα ευρήματα που έχει ανασύρει από τα σπλάχνα της η γερμανική γη, αποτελούν μία αδιάψευστη απόδειξη περί της ελληνικής παρουσίας στην Γερμανία, πολύ πριν το 1.600 π.Χ. 
Επίσης, η Γερμανική Έντα, εμπεριέχει πολλά στοιχεία που συνθέτουν την ελληνική μυθολογική παράδοση. Υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν τους Κάβειρους με τους Νάννους της Σκανδιναβίας, ενώ είναι διάχυτη η ελληνική παρουσία και επίδραση στο σκανδιναβικό πάνθεον. 
Η ελληνική καταγωγή επίσης των Δρυϊδών, γίνεται, φανερή με τους Πελασγούς αλλά και τους Δωριείς-πρωτοπόρους εποικιστές και εξερευνητές στον μακρινό βορρά...
Εν κατακλείδι, το μυστικό των ρούνων βρίσκεται στον ήχο, καθώς τα ίδια τα σύμβολα είναι μεταφορείς δυνατοτήτων οι οποίες με την κατάλληλη δόνηση, θα ενεργοποιηθούν. Κάθε ρουνικός χαρακτήρας είναι φορέας μιας ενέργειας που προηγείται της ουσίας. Είναι ένα αγγείο βασικής δραστηριότητας μέσα στην φύση και μέσα μας, το οποίο όταν ενεργοποιηθεί και απελευθερωθεί δημιουργεί κίνηση. Οι ρούνοι, συμπερασματικά, δηλώνουν την κίνηση και την αφύπνιση των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην φύση και εντός μας τελούντων σε λανθάνουσα κατάσταση.
Ν. ΚΑΡΝΕΣΙΔΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ Στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες προσελάμβαναν τον συμβολισμό των Ψυχών, θεωρώντας ότι απεικονίζουν τις ψυχές των μεταστάντων που ακολουθούν, εξερχόμενες των σωμάτων, την πορεία προς τα ανώτερα πεδία... Ανάλογο συμβολισμό προσελάμβαναν και τα τζιτζίκια...  Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την πεταλούδα «σκώληκα ή καμπή», ενώ τη χρυσαλλίδα, το επόμενο δηλαδή στάδιο (στάδιο μεταμορφώσεώς της από την κάμπια) «νεκύδαλλο», που σημαίνει «περίβλημα νεκρού». Στην ελληνική αλλά και στη ρωμαϊκή μυθολογία η Ψυχή, υπήρξε μια θνητή, απελευθερώθηκε από το θάνατο από τον Δία και η μυθολογική εικονοπλασία την αναπαριστά πολλές φορές με φτερά πεταλούδας.  Απελευθερωμένο από τα δεσμά του θενάτου, το σώμα της Ψυχής θα μπορούσε να πετάξει ελεύθερα στα ύψη, ξεφεύγοντας από τα ασφυκτικά δεσμά της χρυσαλίδας .  Σε επίπεδο μυθολογικού συμβολισμού, με την ομορφιά της η Ψυχή ξύπνησε τη ζηλοτυπία της Αφροδίτης, γιατί κατόρθωσε να μαγέψει και αυτόν τον ...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟ “ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ” ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ; Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Παρήλθαν δύο έτη από την πολύνεκρη πρόσκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ένα ζήτημα το οποίο έχει πολλές πτυχές και που προσλαμβάνει πολλές παραμέτρους και η διαλεύκανση της τραγωδίας δεν έχει επέλθει... Τι συνέβη όμως πραγματικά στα Τέμπη και γιατί συνέβη εκεί; Ήταν πράγματι ατύχημα, οφειλόμενο στα απηρχειωμένα συστήματα ασφαλείας του ΟΣΕ και στον ανθρώπινο παράγοντα, ή μήπως κάποιοι το “προκάλεσαν” με σκοτεινές σκοπιμότητες; Πολύ περίεργοι είναι και δύο θάνατοι που προκλήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά το συμβάν στα Τέμπη. Του Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και ενός σταθμάρχη από τον σταθμό του Βόλου... Κατά γενική ομολογία, τα Τέμπη, αν και από αισθητικής απόψεως είναι μία όμορφη τοποθεσία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι κρύβει κάτι “παράξενο”, απόκοσμο, μυστηριακό... Το “στοίχειωμα” των Τεμπών δεν είναι κάτι νέο. Οι Θεσσαλοί στην αρχαιότητα, ανά 9ετία, πραγματοποιούσαν εξαγνιστικές τ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΜΣΤΕ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ & Η  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ! Εν έτει 1990, ο τότε Μέγας Διδάσκαλος της αυτοαποκαλούμενης "Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος" Ευστάθιος Λιακόπουλος, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό "Έρευνα", όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων, είχε αναφερθεί στην επίδραση που άσκησε ο τεκτονισμός ως προς την υϊοθέτηση και εφαρμογή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην πολιτική λειτουργία. Ο τότε Μ.Δ. της ΕΜΣΤΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κοινοβουλευτισμός υπήρξε απείκασμα των τεκτονικών διαδικασιών-συνελεύσεων των τεκτόνων/οικοδόμων, εισάγοντας την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας... Το ερώτημα που τίθεται κατόπιν αυτού, έχει δύο σκέλη: Κατά πόσο ισχύει η αντιπροσωπευτικότητα, υπό την έννοια ότι η ανάδειξη εκπροσώπων έχει τον δεσμευτικό χαρακτήρα της αναθέσεως μίας συγκεκριμένης εντολής και τι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν ως προς την τήρηση των κατευθυν...