Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ, ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ...

"Ενάντια ταυτά" έλεγε ο Εφέσιος Ηράκλειτος. Πράγματι, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Σύριζα, αποτελούν κρίκους της ίδιας ανθελληνικής αλυσίδας, αποτελούν κόμματα-μαριονέτες της Ξενοκρατίας και της Διαφθοράς που ελέγχονται και κατευθύνονται από Ξένα Κέντρα Αποφάσεων και εκποιούν την Ελλάδα. Επιδίδονται δε σε λογομαχικούς θεατρινισμούς και σε φαινομενικές αντιπαλότητες, ενώ ίδια πολιτική εφαρμόζουν και ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν. Το μόνο που εναλλάσσεται, είναι οι φραστικές διατυπώσεις των εικονικών "προγραμμάτων", η ανάδειξη φαινομενικών "αντιθέσεων" και οι συμμορίες που νέμονται τα ωφέλη της διαχειρίσεως (δεν θα πούμε εξουσίας, γιατί εξουσία δεν ασκούν, διαχειριστές καθ΄ υπόδειξιν είναι)...
Στα μαθηματικά έχουμε μάθει πώς εάν δύο μεγέθη είναι όμοια ή ίσα προς ένα τρίτο, είναι και μεταξύ τους ίσα ή όμοια. Ο νόμος αυτός της Αναλογίας, δεν θα μπορούσε να μην ισχύει στη ζωή και βέβαια και στην πολιτική, που συνιστά έκφανση του δημοσίου βίου...
Μέχρι το 2010, η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τον διαβόητο "δικομματισμό", κυριαρχώντας τα εθνοδιχαστικά συνθήματα και η επιχειρηματολογία πώς η ΝΔ είναι "η επάρατη δεξιά" που "άφησε καμμένη γη" (σύμφωνα με τον Α. Παπανδρέου), χωρίς ωστόσο να λογοδοτήσει ο οιοσδήποτε από τα στελέχη της ΝΔ στη Δικαιοσύνη γι΄ αυτή την "καμμένη γη" (η οποία παραπέμπει σε σκάνδαλα, ατασθαλίες, καταστροφές, ζημίωση του δημοσίου συμφέροντος, μειοδοσίες κ.α. αξιόποινες πράξεις), ενώ το ΠΑΣΟΚ συνιστούσε τη συμμορία των "σαλταδόρων" της πολιτικής (σύμφωνα με τη ΝΔ) που "κατέκλεψε τον τόπο" (δίχως και πάλι να λογοδοτήσει οιοσδήποτε στη Δικαιοσύνη, πλην Τσοχατζόπουλου)...
Το 2010-11 πάντως, οι δυνάμεις της "επάρατης δεξιάς" και οι "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" δεν είχαν κανέναν απολύτως ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να μετάσχουν σε "οικουμενική κυβέρνηση" και από το 2012 να συγκυβερνήσουν κιόλας, για να επιτύχουν τη "σταθερότητα" εμπρός στα διαλυτικά φαινόμενα της οικονομίας και της χώρας ευρύτερα, τα οποία όμως αυτοί οι ίδιοι προκάλεσαν με την ασκούμενη επί 40 και πλέον χρόνια εθνοκτόνα και διεφθαρμένη πολιτική τους!!!!
Όταν μία Πολιτεία χρεοκοπεί όμως οικονομικά, ηθικά, αξιακά, πνευματικά, εθνικά, κοινωνικά, ευθύνη πρώτιστη έχουν αυτοί που κατείχαν τα ηνία και ελάμβαναν τις καίριες αποφάσεις. Γι΄ αυτό και στην Αρχαία Ελλάδα, τη λήξη της θητείας σε ένα αξίωμα, επακολουθούσε Λογοδοσία και Απολογισμός και εάν αποδεικνυόταν ότι η άσκηση της θητείας ενός πολιτικού ζημίωσε την Πολιτεία, του κατέσχεταν, κατ΄ ελάχιστον, την περιουσία αλλά όχι μόνο... Αντίθετα, στην σημερινή Πολιτεία, η κοινοβουλευτική κλεπτοκρατία οργιάζει, η αναθυμίαση από τα σκάνδαλα και τη σήψη είναι πρωτόγνωρες, αλλά επικρατεί σιγή ιχθύος και μαφιόζικου τύπου "ομερτά"...
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ κατέστρεψαν την Οικονομία και την Χώρα και ισοπέδωσαν εν συνεχεία τον πληθυσμό με τα απάνθρωπα, αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα τους, συρρικνώνοντας δραστικά το λαϊκό εισόδημα και εκποιώντας τον εθνικό πλούτο, αφού προηγουμένως είχαν εκχωρήσει την ίδια την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ με το Εθνοκτόνο Μνημόνιο...
Τα πεπραγμένα τους; Ιδού τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, πέραν των χιλιάδων αυτοκτονιών που προκάλεσαν με την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική τους, τον αναγκαστικό ξενιτεμό στον οποίο ώθησαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τη στιγμή που στοίβαζαν και στοιβάζαν με τη συνδρομή κάποιων σιωνιστικών συμφερόντων ΜΚΟ στον ελλαδικό χώρο εκατομμύρια λαθρομετανάστες... 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ κατήγγελε το Μνημόνιο, μιλώντας ο ίδιος ο Σαμαράς για "συνταγή που δεν βγαίνει", για "Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ". ΄Οταν όμως τον Οκτώβριο του 2010, αποφασίσθηκε να γίνει αλλαγή φρουράς στην Ελλάδα, και να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση ο Τζώρτζ Παπάντριου-Μινέϊκο, αφού μαζί με τον Στράους Κοέν (Στρος Καν) αλυσσόδεσε την Ελλάδα στην μέγγενη του ΔΝΤ και εκπληρώθηκε η αποστολή του, προς αποφυγή περαιτέρω κοινωνικής έκρηξης, μεθοδεύθηκε "αποσυμπίεση" πολιτική. 
Τότε ήταν που πήγε ο Αβραμόπουλος στη Νέα Υόρκη και συναντήθηκε με τον Ε.Γ. του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συμβουλίου Δαυίδ Χάρρις, και μετά τη συνάντηση αυτή, το... "αφήγημα" των Ζαππείων ξεχάστηκε και ο πολιτικός λόγος της ΝΔ ριζικά άλλαξε...

Έτος 2012:

17/06: Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει: “Θα σεβαστούμε την υπογραφή μας.” Έχουν περάσει μόλις 2 μήνες από το Ζάππειο 3 που του έδωσε την εξουσία.22/07: Καταργούνται 100 ΑΕΙ-ΤΕΙ, νοσοκομεία και ειρηνοδικεία.
27/07: Το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ πηγαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς
08/08: 53.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών λόγω περικοπών.
13/08: 23 ελληνικά λιμάνια τίθενται στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.
06/09: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργείται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.
12/09: Υπερψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 50 δις.
23/09: Αποφασίζονται δημοσιονομικές περικοπές και αυξήσεις φόρων ύψους 13,5 δις.
01/10: Η ανεργία στους νέους φτάνει το 50%.
10/10: Το ΥΠΕΚΑ δίνει εντολή να κοπεί όλο το δάσος των Σκουριών.
30/10: Συλλαμβάνεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης επειδή αποκάλυψε τη Λίστα Λαγκάρντ.
07/11: Υπερψηφίζεται το Πολυνομοσχέδιο που προβλέπει μειώσεις μισθών, συντάξεων κι εφάπαξ και αυξήσεις φόρων.
29/11: Καταψηφίζεται η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
14/12: Αυξάνεται η φορολογία των ναυτικών ενώ δίνονται φορολογικές απαλλαγές στους εφοπλιστές.
18/12: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται όποιας ασυλίας έναντι των δανειστών του EFSP.
Έτος 2013:
17/01: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχεται ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας σπίτι του.
24/01: Τράπεζες παρακρατούν ποσά από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.
27/01: Το ΕΣΡ κάνει υπόδειξη στα κανάλια να μην προβάλλουν εικόνες εξαθλίωσης.
07/02: Πωλείται ο μοναδικός ελληνικός δορυφόρος Hellas SAT.
12/02: Στελέχη του ΔΝΤ παραδέχονται ότι χρησιμοποιήθηκε λάθος πολλαπλασιαστής στο πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας. Έχουν περάσει ήδη 3 χρόνια.
01/03: Δύο φοιτητές στη Λάρισα πεθαίνουν από μαγκάλι γιατί δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο.
07/03: Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στις Σκουριές. Πέφτουν δακρυγόνα σε σχολείο με μαθητές.
14/04: Η Κυβέρνηση συμφωνεί για απολύσεις 14.000 δημοσίων υπαλλήλων.
30/04: Απολύεται από το Κολλέγιο Αθηνών η καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει.
02/05: Σύμφωνα με τη Eurostat, το 45% του εισοδήματος των Ελλήνων καταλήγει σε φόρους.
08/05: Το ΣΕΦ, τα ΞΕΝΙΑ, το αεροδρόμιο Σέδες, ιαματικές πηγές και παραθαλάσσια ακίνητα τίθενται στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.
11/05: Με υπογραφή Σαμαρά, οι εκπαιδευτικοί επιστρατεύονται.
21/05: Χαρίζονται στην Τράπεζα Πειραιώς τα κυπριακά υποκαταστήματα.
11/06: Η Κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ. Μαύρο σε όλη την Ελλάδα.
24/06: Τοποθετούνται μόνιμα κάγκελα στη Βουλή.
09/07: Υπερψηφίζεται πολυνομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
12/07: Χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες όλα τα μεγάλα έργα με απόφαση της Κυβέρνησης.
04/08: Το Συμβούλιο της Επικρατείας κηρύττει αυθαίρετο το The Mall Athens του Λάτση. Την άδεια ανέγερσης είχε υπογράψει πριν από 10 χρόνια ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.
09/08: Η ανεργία στους νέους φτάνει το 65%.
18/08: Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζητάει να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.
18/08: Κυκλοφορεί φωτογραφία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Σταυρίδης παραιτείται. Πεθαίνει λίγους μήνες αργότερα από καρκίνο.
29/08: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος Υπουργός Εξωτερικών που ζητάει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
18/09: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λέει να πουλήσουν το σπίτι τους όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.
19/09: Πάνω από 3.000.000 Έλληνες ανασφάλιστοι.
18/10: Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέχρι το 2040. Η κρίση δεν είναι κρίση, θα κρατήσει για πάντα.
21/10: Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη.
25/10: Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 1 στους 2 φτωχούς Έλληνες ζει με κάτω από 300 ευρώ το μήνα.
30/10: 6.872 γιατροί της Αθήνας έχουν φύγει στο εξωτερικό την τελευταία 5ετία.
07/11: Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην κατειλημμένη ΕΡΤ τα ξημερώματα.
21/11: Η Ελλάδα έχει 1 νοσηλευτή ανά 250 πολίτες και 1 αστυνομικό ανά 200 πολίτες. Παγκόσμια πρωτοτυπία.
03/12: Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει το 2016.
18/12: Απορρίπτεται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.
Έτος 2014:
09/01: Οι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ ξεπερνούν το 1.000.000.
21/01: Το χρέος της Ελλάδας φτάνει τα 372 δις. Χρωστάμε το 180% του ΑΕΠ.
03/02: Αποκαλύπτεται ότι οι ψηφιακές συχνότητες δόθηκαν στη Digea με στημένο διαγωνισμό.
12/02: Ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος διαγράφει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής.
11/03: Τίθενται στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ άλλα 168 ακίνητα, ανάμεσά τους τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας και τα Ολυμπιακά Ακίνητα.
14/03: Η ανεργία θα φτάσει το 29%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
31/03: Η έκταση του Ελληνικού καταλήγει στη Lamda Development του Λάτση για 915 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο φιλέτο της Ευρώπης.
29/04: Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Μαρία Σπυράκη ομολογεί ότι πριν τις εκλογές του 2012, όντας δημοσιογράφος, απέκρυψε το bank run ενώ το ήξερε.
03/06: Ρύθμιση-σκάνδαλο. Ο Όμιλος Λάτση δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το The Mall Athens.
04/06: Το ΤΑΙΠΕΔ, αντί για κέρδη, εμφανίζει ζημιές από τις αποκρατικοποιήσεις.
12/06: Άγριος ξυλοδαρμός των καθαριστριών από τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
02/07: Ο βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος λέει ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, μπορούμε να ζούμε και με λάμπα.
14/07: Ο Βασίλης Μηλιώνης, που κατηγορείται για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από το Δημόσιο, κάνει πάρτι 100.000 ευρώ στη Μύκονο.
04/08: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς τράπεζες και Δημόσιο φτάνουν τα 163 δις.
29/08: Το Υπουργείο Υποδομών χαρίζει στους μεγαλοεργολάβους 350 εκατομμύρια.
01/09: Γνωστοποιείται ότι το Δίκαιο της ΕΕ δεν ισχύει σε χώρες που έχουν υπαχθεί σε μνημόνια.
10/09: H Ελλάδα απέχει από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την προστασία των χωρών από τους κερδοσκόπους.
04/10: 20.632 λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα του Μνημονίου.
13/11: Η Εγνατία Οδός παραχωρείται σε ιδιώτες για 30 έως 40 χρόνια.
25/11: 14 περιφερειακά αεροδρόμια πωλούνται στην κοινοπραξία Fraport-Koπελούζου.
19/12: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέτει προς ψήφιση νομοσχέδιο που προβλέπει νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων, άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα καμένων εκτάσεων εντός πενταετίας, fast track αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων και δασικούς χάρτες άνευ νοήματος, καθώς θα βρίσκονται πλέον υπό διαρκή αναδιαμόρφωση.
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΝΔ

Toν Ιανουάριο του 2015 διενεργούνται εθνικές εκλογές και εκλέγεται το κόμμα του Σύριζα υπό τον Α. Τσίπρα στην εξουσία, εκμεταλλευόμενος την λαϊκή ένδεια και έντονη δυσαρέσκεια με τα Μνημόνια, την υποθήκευση του εθνικού μέλλοντος και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Τα συνθήματα και οι εξαγγελίες του Σύριζα κάθε άλλο παρά μνημονιακές είναι κι όμως όταν εκλέγεται ακολουθεί πολιτική συστημική, συμπορευόμενος πολιτικά με τις δυνάμεις εκείνες τις οποίες εξόρκιζε και κατήγγελε ως αντιπολίτευση! 
Κάνει στροφή 180 μοιρών, στηρίζεται πολιτικά σε ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ και στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ υπό την Π. Καμμένο, μια φαινομενικά άκρως ετερόκλητη συμμαχία, με αποκορύφωμα της πολιτικής του αγυρτείας τον Αύγουστο του 2015, όπου με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ελεύθερων Ελλήνων-Καμμένου και ΝΔ συνυπογράφουν όλοι μαζί νέο... Μνημόνιο!!!!! Τότε είναι που αποχωρούν και όλοι οι αυθεντικά αντιμνημονιακοί από τον Σύριζα, καταγγέλοντάς τον για συστημική πορεία...

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Και αφού σταδιακά ο Σύριζα εκφυλίζεται μέσα στο συστημικό του παραλλήρημα, έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2019. Η οποία όμως, προς μεγάλη έκπληξη πολλών, στηρίζεται επίσης, κατά ένα μεγάλο μέρος της, στον μηχανισμό του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποτίθεται ότι... εξόρκιζε και κατήγγειλε, καταλογίζοντάς του ουκ ολίγα, μεταξύ δε άλλων την συσσώρευση των λεγόμενων επαχθών χρεών που ελάμβανε κρυφίως ο Κ. Σημίτης από την Αμερικανοεβραϊκή χρηματοπιστωτική εταιρεία Goldman Sachs, ισοσκελίζοντας τεχνηέντως τον προϋπολογισμό για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, διαδικασία που έδωσε και τη χαριστική βολή στην εγχώρια οικονομία...
Είδαμε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Μ. Χρυσοχοίδη, ηχηρό όνομα του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, διατελέσαντα και γ. γραμματέα του ΠΑΣΟΚ άλλοτε, αλλά όχι μόνο... Από κοντά και το σημιτικό στέλεχος Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος για θέματα δημόσιας διοίκησης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όπως και ο Άκης Σκέρτσος. υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου (διατελέσας γενικός διευθυντής του ΣΕΒ και παλιός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη).
Πασοκογενής επίσης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση της ΝΔ Πιερρακάκης, (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Βαγγέλη Βενιζέλου και υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014), όπως και ο συνεργάτης του Κ. Σημίτη, Πάνος Τσακλόγλου, υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου
Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της νεοδημοκρατικής Κυβέρνησης, ο επίσης σημιτικός Θανάσης Κοντογεώργης, αλλά και ο γγ του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος είχε ενταχθεί μαζί με τον Θ. Κοντογεώργη στη ΝΔ μετά την εκλογή Μητσοτάκη χειριζόμενος, μεταξύ άλλων, το θέμα των εμβολιασμών από τον κορονοϊό. Ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ μετράει προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ πέντε (5) υπουργούς, τρεις (3) υφυπουργούς και δέκα (10) γενικούς γραμματείς υπουργείων.  
Ο δεύτερος τη τάξει Υπουργός, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει πραγματοποιήσει σημαντική διάβαση από το ΠΑΣΟΚ (αρχική του πολιτική προέλευση είναι το ΚΚΕ) καθώς υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Λαλιώτη και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν και η νυν Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία είχε διατελέσει γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Θοδωρής Λιβάνιος υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση της ΝΔ, διετέλεσε σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση ως υπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Καλά κρατεί όμως και η λίστα των γενικών γραμματέων Υπουργείων της κυβέρνησης της ΝΔ, προερχόμενους από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, διετέλεσε στενός συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου από την εποχή που αυτή ήταν στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πάνος Αλεξανδρής γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2006. Ομοίως η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη η οποία όχι μόνο προέχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά υπήρξε γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας επί των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.
Οι υπόλοιποι γενικοί γραμματείς υπουργείων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, η Άννα Δελλαπόρτα, γενική γραμματέας Διαχείρισης κοινοτικών πόρων, η Έφη Μπέκου, γενική γραμματέας Πρόνοιας, η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας, ο Πάνος Σταμπουλίδης γενικός γραμματέας Εμπορίου και προστασίας του Καταναλωτή (προέρχεται από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Καλαντζής, γενικός γραμματέας θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Θόδωρου Πάγκαλου στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της ΝΔ από το 2017 ορίστηκε ο Ιάσων Φωτήλας, γιος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχαίας Ασημάκη Φωτήλα, πρώην πολιτευτής του Ποταμιού και επίσης παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Χριστόπουλος, Σύμβουλος του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, μετείχε σε ομάδες εργασίας του ΠΑΣΟΚ και διατηρεί επαφές με την Α. Διαμαντοπούλου, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ο οποίος είναι "επικοινωνιολόγος" των βουλευτών της ΝΔ, ακραιφνής σημιτικός, ο πολιτικός φίλος του Ε. Βενιζέλου Καθηγητής Θ. Πελαγίδης, σύμβουλος του Μητσοτάκη σε θέματα οικονομίας και υπέρμαχος της σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η δημοσιογράφος Μ. Σπυράκη και νυν ευρωβουλευτής, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο γιός του Γιάννου Παπαντωνίου, Νικήτας, εγγρεγραμμένος στο μητρώο στελεχών της ΝΔ και ουκ έστιν αριθμός...
Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει λοιπόν παλιότερη δήλωση του Α. Λοβέρδου ότι υφίσταται υπόγεια "συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΝΔ"!
Αλήθεια, πώς γίνεται να κυβερνά η ΝΔ έχοντας ενσωματώσει όλο αυτό το στελεχιακό δυναμικό του σημιτικού, και όχι μόνο, ΠΑΣΟΚ, όταν το κατηγορούσε ως κόμμα ότι "κατέστρεψε τον τόπο"; Ποιός "δουλεύει" ποιόν;
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ 2012-2014, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ ΝΔ, Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. 
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Εκποιούν την Εθνική Κυριαρχία, εκχωρούν τον δημόσιο πλούτου, φτωχοποιούν τον Έλληνα, εποικίζουν την χώρα μας με Λαθρομετανάστες στους οποίους αποδίδουν ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (!), εφαρμόζουν από κοινού ίδια ή παρεμφερή επί της ουσίας, πολιτική, απλά γιατί αυτή υπαγορεύεται από τα ίδια εξωθεσμικά κέντρα, όσο και εάν για παραπλανητικούς λόγους διαφοροποιείται φραστικά η ρητορική και η ορολογία τους. 
Εν τω μεταξύ δια της εφαρμογής της καραντίνας με τον λεγόμενο "κορονοϊό", διέλυσαν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος δια αγοράς εμβολίων και επέβαλλαν την "κοινωνική απόσταση" με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ: ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΑΦΑΜΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ... Απλά, τα "αφεντικά" τους, προς αναπτέρωση φρούδων ελπίδων και εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, όταν φθαρεί ο ένας εξουσιαστής, εμφανίζουν τον άλλο εξουσιαστή στο προσκήνιο ως λιγότερο φθαρμένο, για να ροκανίζουν τον χρόνο και να υλοποιούν την πολιτική τους, και αναθέτουν στους άλλους δύο εξουσιαστικούς πόλους να τον στηρίζουν!!!!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η διακυβέρνηση Σημίτη χαρακτηρίστηκε ως «περίοδος κλεπτοκρατίας» -και όχι αδίκως. Ένας πρωθυπουργός, που εξεπλάγη, εκ των υστέρων, από όσα γίνονταν στα υπουργεία της κυβέρνησής του, κατέληξε να δηλώσει, όταν πιέστηκε: «Ε, τι να κάνουμε, στην Ελλάδα ζούμε». Στην ισχυρή Ελλάδα, όπως διακήρυττε προεκλογικά, με ένα ντοπαρισμένο χρηματιστήριο, που πιστοποιούσε -όπως έλεγε- την ισχύ της χώρας, αλλά, όταν έσκασε η φούσκα, ο ίδιος δήλωσε στους καταληστευμένους Έλληνες πολίτες: «Ας πρόσεχαν»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ Στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες προσελάμβαναν τον συμβολισμό των Ψυχών, θεωρώντας ότι απεικονίζουν τις ψυχές των μεταστάντων που ακολουθούν, εξερχόμενες των σωμάτων, την πορεία προς τα ανώτερα πεδία... Ανάλογο συμβολισμό προσελάμβαναν και τα τζιτζίκια...  Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την πεταλούδα «σκώληκα ή καμπή», ενώ τη χρυσαλλίδα, το επόμενο δηλαδή στάδιο (στάδιο μεταμορφώσεώς της από την κάμπια) «νεκύδαλλο», που σημαίνει «περίβλημα νεκρού». Στην ελληνική αλλά και στη ρωμαϊκή μυθολογία η Ψυχή, υπήρξε μια θνητή, απελευθερώθηκε από το θάνατο από τον Δία και η μυθολογική εικονοπλασία την αναπαριστά πολλές φορές με φτερά πεταλούδας.  Απελευθερωμένο από τα δεσμά του θενάτου, το σώμα της Ψυχής θα μπορούσε να πετάξει ελεύθερα στα ύψη, ξεφεύγοντας από τα ασφυκτικά δεσμά της χρυσαλίδας .  Σε επίπεδο μυθολογικού συμβολισμού, με την ομορφιά της η Ψυχή ξύπνησε τη ζηλοτυπία της Αφροδίτης, γιατί κατόρθωσε να μαγέψει και αυτόν τον ίδιο τον Έρωτα
Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Στον Τεκτονισμό αλλά και στον Εσωτερισμό ευρύτερα, υφίστανται ορισμένα σύμβολα προερχόμενα από τον χώρο του φυσικού και ζωϊκού βασιλείου τα οποία διαθέτουν αρχετυπική σημασία. Ένα από αυτά, χιλιοειδωμένο ως σύμβολο που κοσμεί το πέτο μυημένων είτε πολλάκις αναφερόμενο σε τυπικό τελετουργικά, είναι η Ακακία. Τι είναι και τι συμβολίζει πραγματικά η Ακακία στον χώρο της μεταφυσικής παραδόσεως και των εσωτερικών αναζητήσεων; Ο όρος «Ακακία» είναι σύνθετος και περιλαμβάνει το στερητικό «α» και τη λέξη «κακία» ως έκφανση του αρνητικού. Από ετυμολογικής απόψεως, η Α-κακία υποδηλώνει την κατάσταση εκείνη στην οποία κυριαρχεί η έλλειψη, η απουσία του κακού. Η Ακακία δεσπόζει, ως προανεφέρθη, ως σύμβολο στον Εσωτερισμό, υποδηλώνοντας την καθαρότητα και την αγνότητα της ψυχής, και σε επίπεδο καταστάσεως, συμβολίζει την ανάσταση και την αθανασία. Το δέντρο της Ακακίας, είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τις απόκρυφες παραδόσεις, από
ΔΩΔΕΚΑ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ... ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! Τα γεγονότα στη Γάζα, και οι "αγαθοεργίες" των Ισραηλινών μακελάρηδων στην Παλαιστίνη, δεκαετίες τώρα, αλλά πρωτίστως πρόσφατα, στάθηκαν αφορμή για μία ακόμη φορά, να "αποκαλυφθούν" οι διάφοροι περιπλανώμενοι ακροδεξιοί "εθνικοπατριώτες" που απροκάλυπτα στηρίζουν το Ισραήλ και τον Σιωνισμό. Αναλογιζόμενοι τη στάση τους, ψάξαμε και αναζητήσαμε γεωπολιτικά, ιστορικά και στρατηγικά επιχειρήματα για να συμπαραταχθούμε και εμείς με το Ισραήλ. Και τα βρήκαμε. Ιδού: - ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ), ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΑ (ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ), EΠΙ ΑΝΤΙΟΧΟΥ Δ΄ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΟΥΣ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΝΟΥΚΑ. -ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΣΗΜΙΤΟΦΟΙΝΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΕΣΘΗΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ (ΜΑΡΔΟΝΙΟΥ), Ε
ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ... Στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, έχουν εντοπιστεί τμήματα των αρχαίων τειχών της πόλεως των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων. Πρόκειται για ακίνητα μνημεία, τα οποία ευρίσκονται εντός ενός ευρύτερου ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας χώρου. Όμως στην ευρύτερη ζώνη, συμβαίνουν κάποια κακώς κείμενα, τα οποία το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αφήσει σε εκκρεμότητα... Το θέμα αυτό το έχουμε καταγγείλει προς κάθε αρμόδια αρχή και το έχουμε επισημάνει με επίσημες αναφορές από τον Ιούλιο του 2023, όμως... βρισκόμαστε στην Ελλάδα των πολλών... ταχυτήτων και των πολλών... μέτρων και σταθμών... Ο αρχαιολογικός νόμος 4858/2021, στο άρθρο 3, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι "Η  προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας συνίσταται κυρίως: α) στον εντοπισμό, την έρευνα, την καταγραφή, την τεκμηρίωση και τη μελέτη των στοιχείων της, β) στη διατήρ
ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΣ ΔΡΑΧ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΑΜΑΝΤΗ; ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 63 ΤΑΦΩΝ, ΤΕΙΧΩΝ, ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ... Η τραγική ιστορία του τύμβου των Σαλαμινομάχων, μέσα από επίσημα έγγραφα... Το 1975, το ναυπηγείο "Αρκαδία ΑΕ" (Αφοί Διαμαντή), ισοπεδώνουν το ανατολικό τμήμα του τύμβου και καταστρέφουν 63 τάφους, ισοπεδώνοντας παράλληλα αρχαία τείχη, ιερά, βωμούς και ό,τι βρήκαν στο διάβα τους. Μηνύονται, αλλά ουδέποτε η εκδίκαση της υποθέσεως διεξήχθη (με την παρελκυστική τακτική των απανωτών αναβολών, μέχρι οριστικής παραγραφής!!!!).  Το γιατί η υπόθεση παραγράφηκε, αν και επρόκειται για μία καταστροφή ασύλληπτου μεγέθους και βαναυσότητος, οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαπράξαντες αυτή, τυγχάνουν συγγενείς του Αχιλλέα Καραμανλή (και του μέχρι προσφάτως Υπουργού Μεταφορών, Κ. Καραμανλή), οπότε και τους επιφυλάχθηκε προκλητική ατιμωρησία για πράξεις οι οποίες είναι ποινικά κολάσιμες! Ο κυρίως τύμβος, το πλάτωμά του, και
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ... Την δεκαετία του 1980, οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου έθισαν τον ελληνικό λαό σε μία ιδιότυπη νοοτροπία νεοπλουτισμού και την ελληνική νεολαία σε μία κατάσταση νωθρότητας και λέμε ιδιότυπη γιατί η τεχνητή οικονομική ευμάρεια που προκλήθηκε, οφειλόταν στον ακατάσχετο δανεισμό της χώρας όσο και στις αθρόες προσλήψεις με κομματικά κριτήρια μέσω κομματικών κλαδικών οργανώσεων που καθιερώθηκαν εκτοξεύοντας την ευνοιοκρατία και την πολιτική συνδιαλλαγή στα ύψη... Στο πλαίσιο αυτό, απαξιώθηκε η χειρονακτική εργασία και δημιουργήθηκε τεχνητό κενό στους τομείς της οικοδομής, της γεωργίας, των τεχνικών επαγγελμάτων, σε εργατικούς κλάδους, κενό το οποίο προκλήθηκε εσκεμμένα ένεκα του νεοπλουτισμού και της νωθρότητας και το οποίο ήρθαν οι  λαθρομετανάστες από το 1990 και εντεύθεν να καλύψουν... "Καλά που ήρθαν οι ξένοι και βρήκαμε για τα χωράφια μας εργάτες και για την οικοδομή τεχνίτες" μονολογούσαν πολλοί,